Castellano | Català | English
 
 

II ASIA GEEK: VIDA DIGITAL Y TENDÈNCIES URBANES AL JAPÓ, XINA, ÍNDIA I COREA

Madrid, maig 2010

Et fascina la tecnologia? Et tornen boig els videojocs? T'atrau l'estètica manga? Sents curiositat per les tribus urbanes de Japó? Saps com són les xarxes socials a Corea? Tens esperit otaku? Saps quin impacte té Internet en la nova cultura xinesa? Vols saber com són els jocs de mòvil a l'Índia? Et perden els gadgets d'última generació? T'interessen les tendències de la cibercultura asiàtica?

<Tags>

Cibercultura - Manga - Gadgets - Mòbils - Diseny digital - Otaku - Japó - Xina - Videojocs - Còmics - Música - Fotografia - Tendències - Xarxes 2.0 - Corea - MP3 - Índia - iPad - TED

</Tags>

Geek (de l'anglès geek), s'utilitza per referir-se a la persona fascinada per la tecnologia i la informàtica. Però a mesura que la tecnologia té major presència en els nostres gestos quotidians, tot aquest teixit cristal·litza en una sèrie d'hàbits culturals i socials que, fins i tot sense saber-ho, fan que tots siguem una mica geek.

Àsia és en certa manera un potent epicentre i catalitzador d'aquestes noves cultures urbanes. Països com el Japó o Corea, i recentment l'Índia o la Xina, són considerats com una font inesgotable de tendències que penetren de forma immediata en la societat.

Conscient de la creixent fascinació que la digitalització de la vida desperta entre els joves, amants de la Cibercultura, i altres usuaris tecnològicament avançats i després de l'èxit de I Asia Geek celebrat al setembre de 2009 a Barcelona, el repte que planteja la segona edició és portar destacats ponents de diferents països asiàtics per donar continuïtat a aquesta trobada anual. Aquest any el programa s'organitza entre Casa Asia i l'Istituto Europeo di Design inclou un nou país: l'Índia.

Aquesta edició es concentra en dos dies, dimarts 25 i dimecres 26 de maig, durant els quals experts de referència en Cibercultura i Asia com Silvia Cho (TEDxSeoul), Manel Ollé (UPF), Tíscar Lara (EOI), el director de Tekken Katsuhiro Harada (NAMCO BANDAI Games Inc.) i Vishal Gondal (CEO de Indiagames) transitaran pels espais tecnològics dels mòbils, videojocs, gadgets, TED, xarxes socials, etc. A més a més, l'esdeveniment comptarà amb la demo d'un gadget d'última generació d'un fabricant asiàtic a càrrec de Microsiervos i amb la presència de Xavier Carrillo, CEO de Digital Legends, que realitzarà una demo del seu últim videojoc "Bruce Lee Dragon Warrior" per a iPad + iPhone.

--

Moderador i Coordinació:
Javier Castañeda - Director de Tecnologia i Cibercultura - Casa Asia

Lloc: Seu IED - Calle Larra, nº 14 - Madrid - Com arribar
Dies: 25 i 26 de maig de 2010
Horari: de 19.00 a 21.00 hrs
Admissió lliure fins completar l'aforament

 

ZONA DE PREMSA:

Per a més informació contactar amb:
Premsa - Casa Asia. Departament de Comunicació. 93 368 03 27. comunicacion@casaasia.es.